NieuwsBrief 5

Beter in Wonen Melodie
In deze NieuwsBrief leest u meer over de planning, de oplevering van uw woning,  hoe we opruimen en over de mechanische ventilatie.

Planning

Hieronder leest u wat u in uw blok kunt verwachten de komende tijd.
Dak
Vanaf 20 januari zijn we begonnen aan de laatste dakwerkzaamheden van dit project. Volgende week ronden we de werkzaamheden aan het dak van blok 15 af. Het einde van de werkzaamheden komt in zicht!
Steenstrips
Vanaf 27 januari begonnen we met het plaatsen van de steenstrips bij blok 8.
Het plaatsen van de steenstrips duurt ongeveer anderhalve week.

Voor- en eindoplevering

Als de werkzaamheden zijn afgerond maakt uitvoerder Theo Baas met u een afspraak voor de “vooroplevering”. Tijdens de vooroplevering komt Theo bij u langs, om te controleren of alle werkzaamheden netjes zijn uitgevoerd en of er nog opleverpunten zijn.
Na de vooroplevering komt Theo nog een laatste keer langs. Hij controleert dan of de laatste opleverpunten zijn afgerond. Dit noemen wij de “eindoplevering”.

Opruimen

De werkzaamheden zorgen voor rommel in de wijk. Wij zorgen ervoor dat wij alles netjes achterlaten. In de week voor de kerstvakantie zijn mensen van stichting ASVZ in de wijk geweest om het bouwafval op grasveldjes en tuinen rondom blok 1 op te ruimen. Dit was een succes! Wij gaan daarom proberen om stichting ASVZ vaker in te zetten om ons te helpen.

Mechanische ventilatie

Tijdens de Comfort & BespaarBijeenkomst leggen wij u uit hoe u comfortabel kunt wonen in uw nieuwe woning. Omdat wij nu al vragen krijgen over de mechanische ventilatie, leest u op de hieronder hoe het werkt.

Mechanische ventilatie blok 1 - 14


Roosters
Via de roosters komt frisse lucht naar binnen. Doet u de roosters dicht? Dan wordt de toevoer van frisse lucht geblokkeerd. Laat de roosters daarom altijd open.

De CO2 sensor 
De CO2 sensor in de woonkamer meet het CO2 gehalte. Zodra de luchtkwaliteit daalt, gaat het ventilatiesysteem extra afzuigen totdat de luchtkwaliteit weer goed is. Alleen tijdens het aansluiten van de sensor is er een indicatielampje zichtbaar. Als alles in gebruik is, brandt er geen lampje
Afzuigpunten 
Het afzuigsysteem werkt helemaal automatisch, 24 uur per dag.
Via de afzuigpunten wordt vuile lucht automatisch afgevoerd. De afzuigpunten zitten in uw badkamer, keuken en toilet en hebben een sensor in het afzuigventiel.
In de badkamer reageert de sensor op beweging.
In de douche en in de keuken reageert de sensor op vocht.

4-standenschakelaar
In de keuken kunt u het afzuigsysteem bedienen met de 4-standenschakelaar. Hieronder ziet u hoe u de standen gebruikt:

I: laagstand: ‘s nachts
II: hoogstand: overdag
III: 1 x drukken is 30 minuten extra afzuigen
2x drukken is continu extra afzuigen
AUTO: automatisch, u  hoeft niks te doen

Zet de mechanische ventilatie niet uit
Als u het systeem uitzet kan het binnen te vochtig worden. Dit kan weer leiden tot hoofdpijn, huidklachten en allergieën. Door goed te ventileren voelt u zich fris en energiek. Daarnaast warmt droge lucht sneller op, en dat bespaart energie en geld. Handig!

Mechanische ventilatie blok 15


Roosters
Via de roosters komt frisse lucht naar binnen. Doet u de roosters dicht? Dan wordt de toevoer van frisse lucht geblokkeerd. Laat de roosters daarom altijd open.

Afzuigpunten
Via de afzuigpunten wordt vuile lucht automatisch afgevoerd. De afzuigpunten zitten in uw badkamer, keuken en toilet.
Het afzuigsysteem werkt helemaal automatisch, 24 uur per dag. In de ventilatiebox op zolder zit een sensor. De sensor meet de luchtvochtigheid. Heeft u net gedoucht? Dan gaat het ventilatiesysteem extra afzuigen totdat het vochtgehalte weer goed is.

De CO2 sensor 
De CO2 sensor in de woonkamer meet het CO2 gehalte. Zodra de luchtkwaliteit daalt, gaat het ventilatiesysteem extra afzuigen totdat de luchtkwaliteit weer goed is. In de afbeelding hieronder leest u wat de iconen op de het bedieningspaneel  betekenen:
Status led is groen: ventilatie-unit en CO2 sensor werken goed
Status led brandt oranje: CO2 gehalte is te hoog, er wordt extra afgezogen
Status led brandt of knippert rood: storing: neem contact op met Feenstra

4-standenschakelaar
In de keuken kunt u het afzuigsysteem bedienen met de 4-standen- schakelaar. Hieronder ziet u hoe u de standen gebruikt:
linksboven: laagstand: deze gebruikt u ‘s nachts
rechtsboven: hoogstand: deze gebruikt u overdag
linksonder: automatische stand: u hoeft niks te doen, deze bedient u handmatig
1x drukken: 10 minuten hoogstand
2x drukken: 20 minuten hoogstand
3x drukken: 30 minuten hoogstand

Zet de mechanische ventilatie niet uit
Als u het systeem uitzet kan het binnen te vochtig worden. Te veel vocht kan weer leiden tot hoofdpijn, huidklachten en allergieën. Door goed te ventileren voelt u zich fris en energiek. Daarnaast warmt droge lucht sneller op, en dat bespaart energie en geld. Handig!

Heeft u nog vragen? 

Heeft u na het lezen van deze NieuwsBrief nog vragen? Neem dan contact met ons op via melodie@beterinwonen.nl
Of bel: 010-7660410.

Vriendelijke groet,
Ilse van Zijl & Sofie Kestens
Beter in Wonen