NieuwsBrief 2

Beter in Wonen
In de eerste NieuwsBrief hebben we Beter in Wonen aan u voorgesteld. Ook las u dat wij plannen maken om uw woning en die van uw buren energiezuiniger te maken. In deze tweede NieuwsBrief informeer ik u over de inspecties, de planning en meer.

Inspecties

Uw energielabel en asbestinventarisatie

In 2018 zijn er al twee verschillende inspecties gedaan in uw woning. Tijdens de eerste inspectie werd het energielabel van uw woning bepaald, tijdens de tweede inspectie werd er een asbestinventarisatie uitgevoerd.

Bouwtechnische inspectie

Wij willen graag een goed beeld krijgen van uw woning. Daarom is er nog een bouwtechnische inspectie nodig. Bij een paar woningen is ook deze inspectie al uitgevoerd, bij de meeste woningen nog niet. Tijdens de inspectie kijken de inspecteurs in iedere ruimte van uw woning en maken mogelijk foto’s. U hoeft niets voor te bereiden of op te ruimen voor de bouwkundige inspectie. De inspecteurs starten week 5 (vanaf 28 januari 2019) in uw buurt. De inspectie duurt ongeveer 45 minuten tot een uur.

Als u niet thuis bent ontvangt u een kaartje van de inspecteur in de brievenbus met een terugbelverzoek. Wij maken graag voor een later moment een afspraak met u.
De inspecteurs zijn alleen voor de inspectie in uw woning. Zij geven geen inhoudelijke informatie over de werkzaamheden.
De bouwkundige inspectie wordt uitgevoerd door Projectburo Rijnland b.v. U mag hen altijd vragen om een legitimatiebewijs.

Wat vindt u belangrijk?

In mei 2018 is Beter in Wonen bij een aantal bewoners langsgegaan om te luisteren of zij verbeterpunten hebben voor hun woning.

Tocht bij ramen en deuren

Meerdere bewoners gaven aan last te hebben van tocht langs ramen en deuren. Dit pakt Beter in Wonen graag aan.

Veiligheid

Een aantal bewoners vertelde dat de inbraakveiligheid van bijvoorbeeld ramen en deuren verbeterd kan worden. Ook dit pakt Beter in Wonen aan. 
Planning
De plannen worden op dit moment verder uitgewerkt door Beter in Wonen en QuaWonen, en afgestemd met de KlankbordGroep.
Vervolgens organiseert Beter in Wonen een InformatieBijeenkomst waarin we de plannen graag met u delen. U ontvangt hiervoor een aparte uitnodiging.
De werkzaamheden gaan alleen door als 70% van de bewoners instemt met de plannen. De start van de werkzaamheden is hiervan afhankelijk.

Projectleider Beter in Wonen
Eerder heeft u misschien contact gehad met mijn collega Floor Hendriks. Vanaf nu ben ik, Liza Collignon, uw nieuwe contactpersoon. U kunt bij mij terecht voor vragen en opmerkingen voor-, tijdens-, en na de werkzaamheden. Ik help u graag verder!

Meer informatie?
Op onze website leest u het laatste nieuws: www.beterinwonen.nl/melodie.
U kunt u aanmelden op deze website. Zodra wij een nieuw bericht plaatsen, krijgt u hierover een e-mail. Zo blijft u gemakkelijk op de hoogte!

Vragen? 
Heeft u na het lezen van deze Nieuwsbrief vragen? Neem dan contact met mij op via melodie@beterinwonen.nl, of via het telefoonnummer 06 81 88 06 37.
Samen gaan wij aan de slag voor een betere woning; meer comfort én met een lagere energierekening.

Met vriendelijke groet,
Liza CollignonBeter in Wonen