Nieuwsbrief 5

In deze NieuwsBrief leest u meer over de planning, de oplevering van uw woning,  hoe we opruimen en over de mechanische ventilatie.

Planning
Hieronder leest u wat u in uw blok kunt verwachten de komende tijd. 

Dak
Vanaf 20 januari zijn we begonnen aan de laatste dakwerkzaamheden van dit project. Volgende week ronden we de werkzaamheden aan het dak van blok 15 af. Het einde van de werkzaamheden komt in zicht!

Steenstrips
Vanaf 27 januari begonnen we met het plaatsen van de steenstrips bij blok 8.
Het plaatsen van de steenstrips duurt ongeveer anderhalve week.

Voor- en eindoplevering
Als de werkzaamheden zijn afgerond maakt uitvoerder Theo Baas met u een afspraak voor de “vooroplevering”. Tijdens de vooroplevering komt Theo bij u langs, om te controleren of alle werkzaamheden netjes zijn uitgevoerd en of er nog opleverpunten zijn.  
Na de vooroplevering komt Theo nog een laatste keer langs. Hij controleert dan of de laatste opleverpunten zijn afgerond. Dit noemen wij de “eindoplevering”.

Opruimen
De werkzaamheden zorgen voor rommel in de wijk. Wij zorgen ervoor dat wij alles netjes achterlaten. In de week voor de kerstvakantie zijn mensen van stichting ASVZ in de wijk geweest om het bouwafval op grasveldjes en tuinen rondom blok 1 op te ruimen. Dit was een succes! Wij gaan daarom proberen om stichting ASVZ vaker in te zetten om ons te helpen.

Mechanische ventilatie
Tijdens de Comfort & BespaarBijeenkomst leggen wij u uit hoe u comfortabel kunt wonen in uw nieuwe woning. Omdat wij nu al vragen krijgen over de mechanische ventilatie, leest u op de achterzijde alvast hoe het werkt.

Heeft u nog vragen?
Heeft u na het lezen van deze Nieuwsbrief nog vragen? Neem dan contact met ons op via melodie@beterinwonen.nl
Of bel: 010-766 04 09.

Vriendelijke groet,
Ilse van Zijl & Sofie Kestens
Beter in Wonen




Mechanische ventilatie blok 1 - 14
Hieronder leest u meer over de werking van de mechanische ventilatie.

Roosters
Via de roosters komt frisse lucht naar binnen. Doet u de roosters dicht? Dan wordt de toevoer van frisse lucht geblokkeerd. Laat de roosters daarom altijd open.

De CO2 sensor
De CO2 sensor in de woonkamer meet het CO2 gehalte. Zodra de luchtkwaliteit daalt, gaat het ventilatiesysteem extra afzuigen totdat de luchtkwaliteit weer goed is. Alleen tijdens het aansluiten van de sensor is er een indicatielampje zichtbaar. Als alles in gebruik is, brandt er geen lampje.




Afzuigpunten
Het afzuigsysteem werkt helemaal automatisch, 24 uur per dag.
Via de afzuigpunten wordt vuile lucht automatisch afgevoerd. De afzuigpunten zitten in uw badkamer, keuken en toilet en hebben een sensor in het afzuigventiel.
·       In de badkamer reageert de sensor op beweging.
·       In de douche en in de keuken reageert de sensor op vocht.

4-standenschakelaar
In de keuken kunt u het afzuigsysteem bedienen met de 4-standenschakelaar. Hieronder ziet u hoe u de standen gebruikt:




I:          laagstand: ‘s nachts
II:         hoogstand: overdag
III:        1 x drukken is 30 minuten extra afzuigen
2x drukken is continu extra afzuigen
AUTO: automatisch, u  hoeft niks te doen

Zet de mechanische ventilatie niet uit
Als u het systeem uitzet kan het binnen te vochtig worden. Dit kan weer leiden tot hoofdpijn, huidklachten en allergieën. Door goed te ventileren voelt u zich fris en energiek. Daarnaast warmt droge lucht sneller op, en dat bespaart energie en geld. Handig!





Mechanische ventilatie blok 15
Hieronder leest u meer over de werking van de mechanische ventilatie.

Roosters
Via de roosters komt frisse lucht naar binnen. Doet u de roosters dicht? Dan wordt de toevoer van frisse lucht geblokkeerd. Laat de roosters daarom altijd open.

Afzuigpunten
Via de afzuigpunten wordt vuile lucht automatisch afgevoerd. De afzuigpunten zitten in uw badkamer, keuken en toilet.
Het afzuigsysteem werkt helemaal automatisch, 24 uur per dag. In de ventilatiebox op zolder zit een sensor. De sensor meet de luchtvochtigheid. Heeft u net gedoucht? Dan gaat het ventilatiesysteem extra afzuigen totdat het vochtgehalte weer goed is.

De CO2 sensor
De CO2 sensor in de woonkamer meet het CO2 gehalte. Zodra de luchtkwaliteit daalt, gaat het ventilatiesysteem extra afzuigen totdat de luchtkwaliteit weer goed is. In de afbeelding hieronder leest u wat de iconen op de het bedieningspaneel  betekenen:




4-standenschakelaar
In de keuken kunt u het afzuigsysteem bedienen met de 4-standen- schakelaar. Hieronder ziet u hoe u de standen gebruikt:





Zet de mechanische ventilatie niet uit
Als u het systeem uitzet kan het binnen te vochtig worden. Te veel vocht kan weer leiden tot hoofdpijn, huidklachten en allergieën. Door goed te ventileren voelt u zich fris en energiek. Daarnaast warmt droge lucht sneller op, en dat bespaart energie en geld. Handig!